Career Story interview

Geplaatst op door

In het Career Story interview, een kort loopbaantraject, vertel je over je loopbaan en leven tot nu toe. Door de biografische vragen die ik je stel en jouw spontane antwoorden wordt duidelijk wat er voor jou echt toe doet.
Je ontdekt hoe je vraag van nu past binnen je persoonlijke ontwikkeling.
En daarmee ook hoe je kunt omgaan met de vraag die nu op je bord ligt. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Mark Savickas en zeer succesvol in Amerika en Europa. Het traject is onder andere geschikt voor mensen die in een situatie zitten waar ze niet goed mee kunnen omgaan.

Het traject omvat één (telefonisch) intake en twee gesprekken. In het eerste gesprek kom je al tot de kern. Je pijn en de oplossingsrichting worden dan duidelijk.
In het tweede gesprek vertaal je de oplossingsrichting naar een persoonlijk plan om mee verder te werken.

Biografische vragen

Biografische vragen gaan over ons eigen verhaal in werk en leven tot nu toe. Je geeft antwoorden en je zult zien hoe puzzelstukjes in elkaar gaan passen. Je jeugdhelden vertellen je over hoe jij problemen aanpakt en je favoriete verhaal geeft een voorproefje van waarnaar je onderweg bent. Je ervaringen, die tijdens de vragen opkomen laten zien waar het blijkbaar voor jou om draait. Je interesses en kwaliteiten komen door de vragen op een andere manier aan bod. Door jouw kleine verhalen samen te brengen tot een groot verhaal, zie je jouw rode draad, waardoor er antwoorden komen op je (loopbaan)vraag van nu.

Je hoeft je niet voor te bereiden op deze vragen. De informatie die belangrijk is voor je huidige vraagstuk, komt vanzelf ter sprake.

Kosten: € 495,- voor werkgevers (ex btw) en € 250,- tot € 495,- (incl btw) voor particulieren afhankelijk van inkomen.