Outplacement

Geplaatst op door

Bij een outplacement ga je op zoek naar nieuw werk omdat je je huidige baan, door reorganisatie of meningsverschillen moet verlaten. Dat is lastig en onzeker, maar geeft ook nieuwe mogelijkheden.
Maar… het geeft je wel de kans om nieuwe keuzes te maken voor de toekomst. Je krijgt de tijd om je blik te verruimen, alles op een rij te zetten en een deel van je leven opnieuw in te richten.

In een outplacementtraject begeleid ik je bij de zoektocht naar werk dat past bij jouw kwaliteiten en ambitie en waarmee jij kansrijk bent op de arbeidsmarkt. Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • zicht krijgen op je persoonlijke situatie en acceptatie daarvan;
  • opsporen van kwaliteiten en capaciteiten, waarden, interesses en passies;
  • (her)formuleren van je persoonlijk profiel (CV, LinkedIn);
  • job-search, het verkennen van mogelijke organisaties, functies en banen;
  • netwerken met enkele ‘warme’ contacten uit je eigen netwerk en het netwerk van ‘Ikken’;
  • trainen van solliciteren en netwerken, individueel of in workshopverband.

Een outplacementtraject is een mix van persoonlijke coaching en advies, en training in workshopverband. De duur van het traject is, afhankelijk van de persoonlijke situatie en kansen op de arbeidsmarkt, doorgaans 6-9 maanden.
Ik kan als begeleider geen harde garanties geven op een baan. Ik kan wel garanderen dat je weet waar je staat, waar je moet zijn en hoe je jezelf moet presenteren. Het een kwestie van tijd en volhouden is tot de baan er is.